پیش فاکتور دریافت فایل
مبانی نظری و پیشینه حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد (EMDR)
8843
50,000 تومان
.zip
52 کیلوبایت
توضیحات:

مبانی نظری و پیشینه پژوهش حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد (درمان با روش EMDR)

تعداد صفحات : 25
نوع فایل: WORD قابل ویرایش با فرمت doc

همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه تحقیق جدید تا سال 1402
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : فارسی و انگلیسی دارد (به شیوه APA)
قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه

حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد (درمان با روش
EMDR)
در اینجا به بررسی و چگونگی درمان حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد (EMDR) می پردازیم.
درمان EMDR
EMDR درمانی پیچیده و تخصصی برای غلبه بر آثار ضربه عاطفی و تجارب ناراحت کننده آن است که نخستین بار در 1978 از سوی روان شناسی به نام فرانسین شاپیرو[2] مطرح شد. او متوجه شده بود که نگرانی ها و استرس های وی با حرکت چشمانش به طرفین کاهش می یابد. دکتر شایپرو از EMDR برای مقابله با نشانه های ناخوشایندی مانند اضطراب، گناه، خشم، افسردگی، ترس، اختلالات خواب، و بازگشت به خاطرات بد ناشی از واقعه ای تکان دهنده در گذشته استفاده کرد. این شیوه مستلزم بازخوانی واقعه یا رویدادی استرس زا گذشته و برنامه ریزیی مجدد ذهن و جایگزینی باور های منفی با باورهای مثبت و آگاهانه ای است که خود فرد انتخاب می کند(شایپرور، 2001 و 2002).
EMDR علامت اختصاری چه کلماتی است؟

EM) Eye Movement) یا حرکت چشم :

دکتر شایپرو ابتدا معتقد بود که درمان مراجع (بیمار) فقط از طریق حرکت سریع چشم به طرفین صورت می گیرد، اما اکنون مشخص شده است که تاثیرات مثبت این شیوه از هر نوع تحریک دوگانه حسی است که می تواند حرکت متناوب چشم ها به طرفین، ضربه های متناوب انگشت بر دو دست راست و چپ بیمار، یا تغییر تن صدا در دو گوش باشد که در نهایت به تحریک متناوب نیمکره راست و چپ مفز منجر می شود. این عمل را پردازش دو گانه می نامند که مراجع را قادر به پردازش مجدد ضربه عاطفی می کند(شاپیرو و سیلک فارست، بی تا؛ ترجمه هاشمیان و همکاران، 1379).
Desensitization) :D ): یا حساسیت زدایی که به معنای کاهش و حذف پریشانی یا اغتشاش روانی است که با خاطره یک سانحه درد آور متداعی شده است.
Reprocessing) :R): یا پردازش مجدد که به معنای جایگزینی باورهای منفی و ناسالم با باورهای مثبت و سالمتر است.

کاربرد EMDR

به طور کلی اگر فشار روانی ناشی از وقایع و رویدادهای سخت زندگی کاهش نیابد یا درمان نشود، فرد دچار احساس فقدان کنترل و درماندگی می گردد. حالتی که از آن با عنوان اختلال استرس پس از سانحه یاد می شود.

روش EMDR

در درمان این فشارهای روانی بیشترین کاربرد را دارد. این فشارها می توانند ناشی از حوادث و وقایع تکان دهنده؛ مانند لایای طبیعی، جنایت و تجاوز جنسی، جنگ، مرگ و جدایی باشد یا رویدادهایی که کمتر آسیب زننده اند؛ مانند سرزنش های دوران کودکی و پیام های منفی والدین، که موجب احساس ناخوب بودن در فرد می شود، یا تمسخر و آزار همسالان. این روش علاوه بر این در درمان اختلالات روانی نظیر سوگ های عمیق و فراموش نشدنی، اعتیاد، حسادت بیمار گون، مشکلات ارتباطی، و عزت نفس پایین سودمند بوده است. حوزه استفاده EMDR اخیرا به درمان دردهای مزمن، تنگی نفس، آسم، و ناتوانی یادگیری نیز گسترش یافته است(شایپرو، 2001).
...

پشینه تحقیق:

بهنام مقدم و همکاران (1402) تحقیقی با موضوع بررسی تاثیر حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر عملکرد شناختی بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد انجام دادند. هدف از این مطالعه تعیین و بررسی تاثیر حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر عملکرد شناختی بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد بود. این یک مطالعه کارآزمایی بالینی می باشد که در سال1401-1400 بر روی 60 بیمار مبتلا به انفارکتوس میوکارد در مراکز درمانی شهر یاسوج انجام شد...
ولی زاده شفق و همکاران (1401) تحقیقی با موضوع اثربخشی درمان حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر اضطراب مرگ و استرس ادراک شده بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجام دادند. هدف پژوهش تعیین اثربخشی درمان حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر اضطراب مرگ و استرس ادراک شده بیماران مبتلا به دیابت نوع دو صورت گرفت...
وهابی و همکاران (1401) تحققی با موضوع تعیین اثربخشی روش حساسیت زدایی منظم با حرکات چشم و پردازش مجدد بر تنش های روانی (اضطراب و افسردگی) زنان مطلقه انجام دادند. هدف پژوهش حاضر, تعیین اثربخشی روش حساسیت زدایی منظم با حرکات چشم و پردازش مجدد بر تنش های روانی (اضطراب و افسردگی) زنان مطلقه بود...
صادقی عمروآبادی و همکاران (1400) تحقیقی با موضوع تعیین اثربخشی روش حساسیت زدایی و پردازش مجدد با حرکات چشم بر اختلال دلبستگی واکنشی کودکان 8 تا 12 سال انجام دادند. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی روش حساسیت زدایی و پردازش مجدد از طریق حرکات چشم بر علایم اختلال دلبستگی واکنشی کودکان 8 تا 12 سال صورت گرفت...

منابع:
منابع فارسی:

بهنام مقدم، عزیز، ماردپور، علیرضا، زاده باقری، فاطمه، و محمودی، آرمین. (1402). بررسی تاثیر حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر عملکرد شناختی بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد. ارمغان دانش، 28(4 (پی در پی 159) )، 442-454.
ولی زاده شفق، شهاب، تکلوی، سمیه، و کاظمی، رضا. (1401). اثربخشی درمان حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر اضطراب مرگ و استرس ادراک شده بیماران مبتلا به دیابت نوع دو. سلامت و مراقبت، 24(3 )، 245-257.
وهابی، نگین، تقی لو، صادق، و شهیدی، عنایت اله. (1401). تعیین اثربخشی روش حساسیت زدایی منظم با حرکات چشم و پردازش مجدد بر تنش های روانی (اضطراب و افسردگی) زنان مطلقه. مطالعات ناتوانی، 12(0 )، 56-80.
صادقی عمروآبادی، زهره، استکی، مهناز، پوشنه، کامبیز، و صالحی، مهدیه. (1400). تعیین اثربخشی روش حساسیت زدایی و پردازش مجدد با حرکات چشم بر اختلال دلبستگی واکنشی کودکان 8 تا 12 سال. مطالعات ناتوانی، 11(1 (پیاپی 19) )، 134-146.
عباسی، سمانه، و ماردپور، علیرضا. (1398). اثربخشی روش درمانی حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد بر تنظیم شناختی هیجان در بیماران معتاد اقدام به ترک در شهر یاسوج. ارمغان دانش، 24(3 (پی در پی (1) 134) )، 526-539.

1403/9/28 - فایل روز